schrijfproblemen

Door de digitalisering schrijven kinderen steeds minder met de hand. Het gevolg is dat steeds meer kinderen moeite hebben leesbaar en soepel te schrijven. Maar leren schrijven is anno 2022 nog steeds belangrijk. Want door te schrijven onthoud en begrijp je beter. En het helpt je bij lezen, rekenen en spelling. Kinderfysiotherapeut Monique Uneken legt uit: “Door de letters te schrijven en de beweging te voelen, de klank erbij te horen en de vorm te zien worden cijfers, letters en woorden breder opgeslagen in je brein. Hierdoor leer je uiteindelijk beter.”

Een kind met een schrijfprobleem heeft een handschrift dat niet of slecht leesbaar is, onvoldoende schrijftempo of ervaart pijn of vermoeidheid in de hand. Monique: “Als een kind steeds weer merkt dat schrijven niet lukt dan wordt het faalangstig. De motivatie zakt waardoor het minder oefent. Het kind heeft dan simpelweg meer ondersteuning nodig.”

Vaak zijn specifieke instructie en een korte periode oefenen voldoende om het handschrift te verbeteren en het kind weer te laten aansluiten bij de rest van de klas.

Denk je dat jouw kind kortdurende ondersteuning kan gebruiken? Neem dan contact op met Monique via [email protected]. Bellen kan ook; 0521-593484.