Sportfysiotherapie


Als geen ander begrijpen wij wat het is om als sporter geblesseerd te raken en maar één ding wil: zo snel mogelijk weer je sportactiviteiten kunnen hervatten zonder pijn. Iedere dag doen onze (sport-) fysiotherapeuten daarom hun uiterste best om jou als sporter zo snel en zo goed mogelijk weer klaar te stomen. Dat geldt voor de topsporter, maar ook voor de recreant. Daarom hebben wij in onze praktijk sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie

Na operaties, periodes van rust of onderbelasting (bv als gevolg van lichamelijke sportfysiotherapieklachten of blessures) is de belastbaarheid van het gehele lichaam en specifieke weefsels (denk aan kapsels, banden, spieren, gewrichten) verlaagd. Het gevolg van deze verlaagde belastbaarheid is het lichaam kwetsbaar voor andere klachten of blessures en is de kans groot dat de herstelde blessure of klacht terugkomt.

Bij sportfysiotherapie worden alle fysieke eigenschappen van het lichaam getraind en gerevalideerd volgens een gestructureerd revalidatieprotocol. Doel hiervan is om het lichaam en de specifieke weefsels weer op hun oude belastbaarheid terug te brengen.

Samenwerking

We hebben veel ervaring in de sportrevalidatie  Zo hebben we diverse topatleten in behandeling gehad; olympisch topatleet Andrea Deelstra, voormalig rugby international Robin Kok, wielrensters Marjanne Vos en Annemiek van Vleuten, MTB racing team Bart Brentjens, coureurs RW Racing GP team, langebaanschaatsers Kevin Overland, Jan Blokhuijsen, Lotte van beek, Gerben Jorritsma en niet te vergeten de voetballers en volleyballers uit Dwingeloo. Wij werken daarbij altijd multidisciplinair. Binnen de praktijk, maar ook daarbuiten. Overleg met de sportarts, maar ook met de trainer en de verzorger is immers van groot belang voor een optimale revalidatie.

Sporters en trainers – advies en begeleiding

Voetbal V.V. Dwingeloo

Iedere dinsdagavond, van 19.30 uur tot 20.30 uur, is er een inloopspreekuur  op het voetbalveld bij Sportpark de Hulsebosch in Dwingeloo. Fysiotherapeuten Stephan Manden en Ralph König geven hier voorlichting over voetbalblessures en ondersteunen trainers, waar nodig, op het gebied van preventie. Daarnaast is behandeling mogelijk voor alle leden van V.V. Dwingeloo.

Volleybalvereniging Wesseling-DOK Dwingeloo

Op de donderdagavond is er een inloopspreekuur in de sporthal in Dwingeloo. Hier kan je terecht voor preventie maar ook als je al een blessure hebt. Fysiotherapeut Stephan Manden is er voor alle leden van volleybalvereniging Wesseling-DOK Dwingeloo.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of fysiotherapie een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.