Bokslessen


Er zijn best veel mensen die geïnteresseerd zijn in boksen, maar het toch niet aandurven om het zelf eens te proberen. Boksen is een contactsport en niet iedereen ziet het zitten om tegen anderen te sparren.

Voor iedereen die graag wil boksen maar liever niet wil sparren, is bokszaktraining de ideale workout. Onze kleinschalige groepslessen zijn ontworpen om grenzen te verleggen. Je traint alleen op de boxing bag: een veilige manier van boksen zonder fysiek contact. Werken aan je uithoudingsvermogen, techniek en conditie zonder risico op kwetsuren.

Dit zijn de voordelen van bokslessen:

  • Perfect voor verbeteren van je conditiebokslessen
  • Sneller afvallen en vet verbranden door hoge trainingsintensiteit
  • Op een gezonde manier ontstressen: lekker afreageren op de bokszak
  • Werken aan je bokstechniek
  • Betere coördinatie
  • Fysiek sterker worden: opbouw van meer spiermassa
  • Geschikt voor iedereen: van jong tot oud, voor mannen en vrouwen

Bokslessen: gezond voor lichaam én geest

Bij sporten denken de meeste mensen als eerste aan de gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Maar je geest heeft er ook heel veel baat bij. En dat geldt zeker voor de bokszaktraining!

Dagelijks krijg je een hoop prikkels te verwerken. Op je werk, maar ook daarbuiten. Denk alleen maar aan de intensiteit van de huidige informatiemaatschappij. Je wordt heel de dag door gebombardeerd met berichtjes en nieuws op je telefoon, computer en social media. Er zijn zoveel dingen die je aandacht vragen.

Het is niet voor niets dat stress en burn-outs steeds vaker gehoorde klachten zijn. Sporten is de ideale manier om die stress te lijf te gaan. Je houdt jezelf fit en tijdens het sporten maakt je lichaam allerlei stofjes aan die de stress in je lichaam verminderen, zoals endorfine, adrenaline, dopamine en serotonine.

De bokszaktraining werkt hiervoor extra goed, omdat je letterlijk alle stress en spanning even van je af kunt slaan. Er is geen betere manier om je stress te lijf te gaan dan je even helemaal af te reageren op een bokszak!

Parkinson BoXing

Boksen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dat is waar het om draait bij Parkinson BoXing. Fysiotherapeut en gecertificeerd BoXing-instructeur Ralph König verzorgt de lessen waarin geen fysiek contact is tussen de deelnemers. De kern is boksen, maar het is niet alleen boksen. Het zijn ook vooral de functionele oefeningen die worden gedaan zoals balans en kracht.

Je gaat als individu het gevecht aan met je eigen ziekte. Dat doe je vooral door oefeningen met dubbele taken uit te voeren. Met Parkinson Boxing willen we de mensen het gevoel geven dat ze zich weer even ‘normaal’ voelen. Bij ons ben je sporter en geen patiënt. En we triggeren je op een verantwoorde manier om dingen te doen die je thuis niet gedaan zou hebben. Dat werkt fantastisch.

Een gratis proefles

Ralph König, fysiotherapeut en trainer, legt je uit alles uit en begeleid je tijdens de training. De proefles is geheel vrijblijvend: zo kun je zien of bokszaktraining ook iets voor jou is!

Alle benodigdheden voor het boksen zoals handschoenen kunnen bij ons worden geleend. Uit oogpunt van hygiëne vragen we je wel om zelf je eigen binnenhandschoenen aan te schaffen.

Fitness

Wil je liever eerst op een minder intensief niveau willen starten met het verbeteren van je fitheid dan kun je starten met onze fitness en circuitlessenTijdens deze 60 minuten durende training worden oefeningen gedaan die de soepelheid van het lichaam verbeteren en belangrijke spiergroepen versterken.

Kosten

Voor actuele abonnementstarieven kun je kijken op onze tarievenpagina.

Voor aanmelden of informatie

Om je aan te melden of voor het verkrijgen van verdere informatie kun je ons mailen:  [email protected]. Telefonisch is ons secretariaat bereikbaar op telefoonnummer: 0521 – 593484.

Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend even binnenlopen.