Echografie


Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij Fysioplus in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen. Het is dus niet zozeer een behandeling of therapie, maar een gespecialiseerd hulpmiddel waarmee we klacht kunnen lokaliseren en beoordelen.

Wat is echografie?

Echografie werkt met geluidsgolven, waar je niets van voelt. Het is een snelle, pijnloze en veilige manier om een diagnose te stellen, om de ernst van een blessure of aandoening te beoordelen of de effecten van een bepaalde behandeling te volgen. De echo’s worden gemaakt en beoordeeld door fysiotherapeuten die hiervoor speciaal zijn opgeleid.

Met echografie zien we onder meer irechografieritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Door echografisch onderzoek kan weefselschade in beeld worden gebracht waarmee we inzicht krijgen in de belastbaarheid van de huidige weefselstructuren. Hierdoor kunnen we de juiste diagnose stellen en daarmee een optimale behandeling geven. Zonodig kunnen we je doorverwijzen naar de huisarts of specialist.

Waarom echografie?

Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens een echodiagnostisch onderzoek kan de patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke hij ziet.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of echografie een bijdrage kan leveren voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.