Valpreventie trainingen


Zo blijf je overeind en voorkom je een val

Zo lang mogelijk gezond blijven, zodat je voor jezelf kunt blijven zorgen. Dat wil toch iedereen? Een val kan dit in gevaar brengen.
Gelukkig kun je het risico op een val vaak voorkomen. Dit kan door aan de slag te gaan met jouw conditie en door bijvoorbeeld zelf in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. In de cursus Vallen Verleden Tijd gaan we hiermee aan de slag.

Checklist: zo blijf je veilig op de been

In de link vind je een checklist die laat zien hoe je een valrisico kunt verkleinen; Checklist zo blijf je veilig op de been

Plan van aanpak

Al naar gelang de uitslag en de mogelijkheden, maar vooral ook wat je zelf belangrijk vindt, maken we samen een plan van aanpak. We koppelen dit terug naar degene die specialist is op dat gebied zodat je de juiste hulp krijgt. Bijvoorbeeld: bij voeding adviseren we een diëtiste, bij gezichtsvermogen een opticien en bij medicijngebruik een huisarts of de apotheek.

Het is ook zeer goed mogelijk dat we adviseren om deel te nemen aan de 10 weekse cursus Vallen Verleden Tijd.

vallen verleden tijd

Voor meer informatie  of aanmelding over valpreventie of training, stuur een mail aan [email protected] of bel met T: 0521-593484. Ook kun je gerust even langskomen op de praktijk in Dwingeloo, aan de Bruges 17.