Percutane Needle Electrolyse (PNE)


Percutane Needle Electrolyse (PNE) is een nieuwe innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten. Heb je last van chronische achillespeesontsteking of een tennisarm en wil deze maar niet herstellen? Of last van een hielspoor of fasciitis plantaris en heb je onvoldoende baat bij shockwave therapie of zooltjes? Dan zou PNE een behandelmogelijkheid zijn.

PNE behandeling

Percutane Needle Electrolyse (PNE)De PNE behandeling gebeurt onder echogeleiding, waarbij een dunne dry-needling naald in de pees wordt gebracht op de plaats van de beschadiging. Vervolgens wordt daar een lichte elektrische stroom toegediend. Dit veroorzaakt een nieuwe gecontroleerde reactie waardoor de pees opnieuw de kans krijgt om zichzelf op te bouwen. In combinatie met een intensief excentrisch trainingsprogramma zorgt dit voor herstel van gezond en trekvast peesweefsel.

Alleen het herstelgebied

Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van echografie. Dit zorgt ervoor dat er nauwkeurig gewerkt kan worden en alleen het gebied behandeld wordt waar geen goed herstel plaats vindt. De gezonde delen van de pees worden dus ontzien.

PNE techniek

De techniek van PNE is inzetbaar bij de niet goed en/of niet spontaan genezende peesproblemen. Daar waar ook shockwave onvoldoende baat heeft gegeven kan PNE een oplossing zijn. Gemiddeld is er een pijnvrij functieherstel mogelijk binnen 4 tot 6 sessies. Ook bij maanden of nog langer bestaande chronische en therapieresistente peesproblemen is het een effectieve en veilige behandelmethode.

Indicaties

  • Schouderregio/Tendinose of Tendopathie Suprapinatuspees
  • Elleboogklachten met name buitenzijde elleboog/Epicondylitis Lateralis
  • Achillespezen/Tendopathie
  • Hielspoor Fascitis Plantaris
  • Kniepees/Tendopathie Lig. Patella
  • Hamstrings
  • Lies- en schaambeenklachten/Enthesopathie M. Adductor Longus
  • Pubalgia

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of echografie een bijdrage kan leveren voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.