Fysiotherapie


Fysioplus Dwingeloo

Fysioplus met locaties in Diever en Dwingeloo is specialist op het gebied van preventie, fysiotherapie en revalidatie. Een enthousiast team van deskundige fysiotherapeuten is voortdurende bezig om je de allerbeste zorg te verlenen. Want dat is waar Fysioplus voor staat. Fysiotherapeutische zorg van de hoogste kwaliteit.

Om kwalitatief goede zorg te kunnen leveren worden hoge eisen gesteld aan de therapeuten en de praktijkvoering. Zo staan alle fysiotherapeuten in het Centraal Kwaliteitsregister, is de praktijk aangesloten bij de verschillende brancheorganisaties (KNGF, NVMT en NVFK), worden de nieuwste ontwikkelingen op de voet gevolgd en trachten de therapeuten zich steeds verder te specialiseren middels na- en bijscholingen. Zo is jouw therapeut altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Fysioplus is al vanaf 2013 PLUS praktijk van Achmea en Agis en Topzorg praktijk van Menzis, de Friesland en CZ. Daarmee voldoet de praktijk aan de allerhoogste kwaliteitseisen voor wat betreft de fysiotherapeutische zorg, verslaglegging en transparantie.

Om jouw klacht zo goed mogelijk te kunnen behandelen heeft de praktijk verschillende deskundigheden en specialismen in huis. Tevens wordt nauw samengewerkt met andere (para-)medische disciplines en externe deskundigen. Alleen vanuit deze multidisciplinaire benadering kan de meest optimale zorg gegarandeerd worden.

Onze specialisaties zijn:

Naast individuele fysiotherapie behandelingen bieden wij ook groepstrainingen en revalidatie in groepsverband aan. Overleg samen met je fysiotherapeut wat het beste binnen jouw behandelplan past.

Behandelingen kunnen zowel in de praktijk op onze locaties in Diever en Dwingeloo als ook bij jou thuis plaatsvinden. Veel mensen komen ook pas terecht bij de fysiotherapeut, nadat ze zijn doorverwezen door de huisarts. Dit is niet per se nodig voor fysiotherapie, omdat de fysiotherapeut ook inzichtelijk kan maken waardoor jou klachten ontstaan. De fysiotherapeut kan dan middels een intake en screening de oorzaak bepalen en een behandelplan opstellen die rekening houdt met jouw dagelijkse leven.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Tijdens de eerste afspraak wordt er in de intake je klachten besproken met de fysiotherapeut. Deze doet vervolgens onderzoek naar de klacht, waarna er samen met jou een behandelplan wordt bepaald.

Mocht het niet mogelijk zijn om op de praktijk te komen dan kan de fysiotherapeut ook aan huis komen of maken we een online afspraak middels videobellen.

In onze behandeling worden vaak oefeningen gegeven die je thuis of op je werk kunt doen. Doordat we gebruik maken van E-Health, middels een speciaal ontwikkelde Physiapp, Physiapp kunnen we je deze spierversterkende of mobiliserende oefeningen online doorsturen zodat je weet hoe je de oefeningen goed kunt uitvoeren. Zo werken we samen efficiënt aan jou herstel!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

De Fysioplus-praktijken staan midden in het Drentse dorp. In deze rustige, groene ‘ons-kent-ons’ omgeving staat onze deur open voor iedereen die baat heeft

bij gekwalificeerde fysiotherapie. Met toegankelijke behandelingen en daadkrachtige preventie-methoden dragen we actief bij aan de lichamelijke mobiliteit van mensen die nog lang in hun dorp willen wonen.

Voor een afspraak voor fysiotherapie heeft u meestal geen verwijzing van een arts nodig. U kunt meteen een afspraak maken bij onze locaties in Diever en Dwingeloo.

Behandeling aan huis?

Ben je niet of minder mobiel, gaat het om de behandeling van jouw baby of heb je bijvoorbeeld een operatie gehad? Dan is het mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen. Een aantal zorgverzekeraars verzoekt dan wel om een verwijzing van een arts.

Klachten tijdens je vakantie?

Een vakantie moeten afbreken of annuleren wegens klachten is nooit fijn. Mocht je tijdens je vakantie klachten krijgen, denk aan  zweepslag, enkel verzwikking of spit, of is het noodzakelijk om je “thuis”- behandeling voort te zetten neem dan contact op. Indien nodig kun je zelfs behandeld worden bij je camper, tent of accommodatie! Uiteraard kun je terecht bij één van onze locaties in Diever of Dwingeloo.
Behandelingen kunnen éénmalig zijn of voor enkele dagen/weken of voor bij een langer verblijf van meerdere maanden. Contact en overdracht van of naar je eigen huisarts of fysiotherapeut wordt allemaal door ons geregeld.

Het beëindigen of annuleren van uw vakantie of de vakantie doorbrengen met veel pijn of ongemak is dus niet meer nodig!

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of fysiotherapie een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.