Vallen verleden tijd

Bij Fysioplus in Dwingeloo zijn we gestart met de cursus Vallen Verleden Tijd. De cursus bestaat uit balans-, coördinatie en krachtoefeningen afgewisseld met valtraining. De eerste 2 lessen waarbij het evenwichtsparcours is gebruikt zijn geweest. In totaal bestaat de cursus uit 10 lessen.

Met de Valrisicotest kun je inschatten of je een laag, matig of hoog valrisico hebt.

valrisicotest

Blijkt uit de Valrisicotest dat er sprake is van een hoog valrisico dan wordt er een uitgebreide valanalyse uitgevoerd. De Valanalyse brengt alle oorzaken in kaart die zorgen voor een hoog valrisico. Met behulp van vragen en testjes als bijvoorbeeld ben je bang om te vallen, gebruik je veel medicijnen, zijn er oogproblemen of is er sprake van duizeligheid. Wanneer alles in kaart is gebracht geven wij advies op maat (zo kan het zijn dat de cursus Vallen Verleden Tijd wordt geadviseerd) en zo nodig verwijzen wij door naar een andere zorgverlener.

Voor meer informatie over valpreventie of aanmelding voor de cursus Vallen Verleden Tijd, kun je mail sturen aan [email protected] of bel met T: 0521-593484. Ook kun je gerust even langskomen op de praktijk in Dwingeloo of Diever.