gezond bewegen

Afgelopen week maakte de WHO de nieuwe beweegrichtlijnen bekend. Hierin staat dat kinderen en jongvolwassenen minstens een uur per dag moeten bewegen en volwassenen minstens 150 minuten per week aan fysieke inspanning moeten doen.

Het is bewezen dat regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het voorkomen en beheersen van niet-overdraagbare ziekten (NCD’s), zoals hartaandoeningen, beroertes, diabetes en verschillende vormen van kanker. Het helpt ook om een hoge bloeddruk te voorkomen, een gezond lichaamsgewicht te behouden en kan de geestelijke gezondheid, kwaliteit van leven en welzijn verbeteren.

Lichamelijke activiteit verwijst naar alle beweging. Populaire manieren om actief te zijn zijn wandelen, fietsen, wielrennen, sport, actieve recreatie en spel, en kunnen op elk vaardigheidsniveau en voor plezier door iedereen worden gedaan.

Heb jij nu al goede voornemens voor gezond bewegen? Wacht dan niet tot het nieuwe jaar, maar neem alvast eens een kijkje op onze pagina ‘sportgroepen’. Wij bieden diverse varianten van gezonde beweegvormen aan en voor ieder wat wils. Ook als je een beperking hebt, slechter ter been bent of als je juist geen klachten hebt, ben je van harte welkom om onder begeleiding te komen sporten. Wij zorgen voor een individueel programma op maat en zullen je helpen om op een sportieve en verantwoorde manier “fitter” te worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelfstandig te sporten in onze goed uitgeruste oefenzalen.

Interesse? Meld je aan via [email protected] of neem contact op via T: 0521-593484

© Infographic Beweegrichtlijnen: Kenniscentrum Sport