corona en fysiotherapie

Fysioplus Diever-Dwingeloo blijft open voor fysiotherapiebehandelingen.

In verband met het coronavirus vinden de behandelingen zoveel mogelijk plaats via video- of telefonisch consult. Fysieke behandelingen op de praktijk vinden alleen plaats indien noodzakelijk en met in acht neming van de gestelde maatregelen.

We bieden alle mogelijke hulpmiddelen om thuis in beweging te blijven. Zo kan de therapeut (video)bellen, oefeningen sturen en in contact blijven via de Physiapp.

Hoe werkt online fysiotherapie nu precies?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt hiervoor een telefoon en een e-mailaccount nodig, zodat we je kunnen spreken, en oefeningen en een vragenlijst kunnen toesturen.

Je krijgt via de e-mail vragenlijsten opgestuurd om je klachten in kaart te brengen. Vervolgens kan de fysiotherapeut samen met jou telefonisch de klachten en voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail toesturen of voor je klaarzetten in Physiapp.

De fysiotherapeut stelt voor jouw specifieke situatie een persoonlijk oefenprogramma op en geeft je toegang tot video’s van de oefeningen, zodat je ze goed kunt uitvoeren. De online begeleiding wordt als een fysiotherapie behandeling gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar. Ook is het mogelijk om eerst een online fysiotherapie check te doen. Daarnaast vind je op deze website video’s met oefeningen voor thuis

Op korte termijn kan fysiotherapie ook voor herstellende coronapatiënten een enorme meerwaarde hebben. Dit stelt het Radboud UMC in een behandeladvies, waarin wordt aangegeven dat coronapatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen zo snel als de toestand het toelaat, behandeld moeten worden door de fysiotherapeut. Fysioplus Diever-Dwingeloo werkt hard aan de voorbereiding om deze groep patiënten te begeleiden bij de revalidatie.