Senioren sportgroepen


Voor bewegen is het nooit te laat!

Dat lichaamsbeweging niet alleen ons lichaam maar ook ons brein fit houdt blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Daarom helpen wij je graag om weer prettiger te bewegen en hebben wij diverse senior sportgroepen.

Ouder worden heeft zo zijn voordelen

Uit onderzoek blijkt namelijk dat oudere mensen beter zijn in vertrouwen en zich  gelukkiger voelen. Oudere mensen zijn eerder geneigd om naar de positieve kant van iets te kijken. Dat alles maakt het zeer aantrekkelijk voor ons om met oudere volwassenen te werken.

Wij kunnen een belangrijke rol vervullen in het helpen actief te blijven. De wereld gezondheidsorganisatie raadt regelmatige lichaamsbeweging aan bij oudere volwassenen, omdat het bewezen is dat de onafhankelijkheid en levenskwaliteit hierdoor verbeterd. Hier past ons aanbod met senior sportgroepen uitstekend in.

Het verbeteren van de gezondheid van de gewrichten.

Onderzoek toont aan dat door passende beweging pijn verminderd. Bij mensen met artrose en reumatoïde artritis verbeterd door passend bewegen het algeheel functioneren, de balans en ook de mate waarin mensen met deze aandoeningen in staat zijn te bewegen.

Verbeteren van de psychische gesteldheid.

Fysieke activiteit verbetert de mentale gezondheid en het cognitieve functioneren van oudere volwassenen en draagt bij aan het beheersen van stoornissen zoals depressie en angst. Een actieve leefstijl biedt ouderen meer mogelijkheden om nieuwe vriendschappen aan te gaan, sociale netwerken te onderhouden en met mensen van alle leeftijden om te gaan.

Het promoten van de cardiovasculaire gezondheid (hart en vaten).

Een studie toonde aan dat een groep van 85 jarigen, na 8 maanden regelmatig trainen, een verhoogde loopsnelheid had en een verhoogde masenior sportgroepximale zuurstof opname en een verlaagde bloeddruk. Dit resulteerde in een verlaagd gezondheidsrisico en een verbeterde onafhankelijkheid.

De begeleiding bij Fysioplus is er op gericht om gezamenlijk de weg naar herstel vorm te geven en samen de doelstellingen te bewerkstelligen. Het geeft veel voldoening om iets te kunnen betekenen voor elkaar. Wij ervaren alle levenservaring die aanwezig is als verrijkend voor de samenwerking.
Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen en met een actieve leefstijl kun je elke dag beginnen. Het is nooit te laat, dus kom op een plezierige manier bewegen met één van onze beweegprogramma’s.

Welke senior groepslessen zijn er?

Wij vinden individuele begeleiding belangrijk en verantwoord kunnen trainen op oudere leeftijd vraagt de juiste kennis en kunde op trainingsgebied. Daarom worden al onze lessen begeleid door een fysiotherapeut en werken we op afspraak. De groepsgrootte houden we daarom klein.

Senior fitness: Fitness lessen speciaal voor senioren waarbij je gedurende 60 minuten met hulp van fitness apparatuur en andere oefenmaterialen traint. Oefeningen om de soepelheid te verbeteren en de belangrijke spiergroepen te versterken.

Onze fitness lessen vinden plaats in onze speciaal hiervoor ingerichte fitnessruimtes. Omdat wij ons onder meer richtten op revalidatie hebben wij met onze cardio- en fitnessapparatuur ook de juiste oefenmaterialen aanwezig voor de ouder wordende mens. Daarnaast maken wij ook gebruik van allerlei kleinere, losse kracht- en balansmaterialen èn wordt het eigen lichaam ingezet tijdens de training.

Circuitlessen: Tijdens de circuitlessen trainen we ook onze lenigheid, en versterken we onze spieren en balans. Waar we dit met senior fitness vooral met daarvoor geschikte fitnessapparatuur doen, maken we gebruik van ons eigen lichaam tijdens de circuittraining.circuitlessen

Onze circuitlessen vinden binnen plaats en bij goede weersomstandigheden ook in de buitentuin (of omgeving) van de praktijk.

Bokslessen: Boksen is een uitstekende training voor lichaam en geest. Omdat de bokstraining een hoogintensievere trainingsvorm is, waarbij zowel grond-motorische eigenschappen als vaardigheden worden getraind, vraagt dit iets meer van de basisconditie. Voor meer informatie kun je onze pagina bokslessen bezoeken.

Fit in Balans: Bij de Fit in Balans lessen beweeg je wekelijks onder begeleiding van een fysiotherapeut waarbij je werkt aan fitheid en balans. Een sport- en spelles waarbij elementen van balans extra aandacht krijgen. Ben je onzeker op de been en wil je je graag fitter, sterker en een betere balans ontwikkelen dan sluit deze beweegles hierbij perfect aan.

Pilates: Pilates lessen zijn een vorm van lichamelijke oefening die gericht is op het versterken van de kernspieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het bevorderen van een goede houding en algehele lichaamsbalans.

Voordelen:

    • Versterking van de kernspieren.
    • Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit.
    • Verbeterde houding en lichaamsuitlijning.
    • Verhoogd lichaamsbewustzijn.
    • Stressvermindering en ontspanning door geconcentreerde ademhaling en beweging.

Pilates is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het kan aangepast worden aan individuele behoeften en beperkingen, waardoor het een veelzijdige oefenvorm is voor zowel beginners als gevorderden.

StoelFit: Bij de stoelfit gaat het niet om de prestatie, maar zijn de  lessen er juist op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanningen te herkennen en los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Voor meer informatie kun je onze pagina stoelfit bezoeken.

Mindful Bootcamp: Mindful Bootcamp is ideaal voor wie een combinatie van inspanning en ontspanning zoekt in de buitenlucht. Het is een speelse combinatie van workout-oefeningen, hatha & yin yoga en mindfulness. De Mindful Bootcamp wordt op verschillende momenten gedurende het jaar aangeboden. Voor meer informatie kun je onze pagina stressreductie-trainingen bezoeken. Hier is ook meer informatie te vinden over ons lessen ‘Bewust actief bewegen, Yoga en Mindfulness’.

Mocht je liever thuis oefeningen doen, kijk dan eens naar onze videobeelden met oefeningen-voor-thuis.

Kosten

Voor actuele abonnementstarieven kun je kijken op onze tarievenpagina. Voor de lessenreeks ‘Bewust actief bewegen, Yoga en Mindfulness’ en de ‘Mindful Bootcamp’ kun je contact opnemen met ons secretariaat voor de actuele prijzen.

Voor aanmelden of informatie

Om je aan te melden of voor het verkrijgen van verdere informatie kun je ons mailen:  [email protected]Telefonisch is ons secretariaat bereikbaar op telefoonnummer: 0521 – 593484.

Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend even binnenlopen.

Enkele reacties van deelnemers van onze senior groepslessen:

“Ik moet me er weleens toe zetten om te gaan, maar ik kom elke week. Er zijn wel dingen die ik niet meer durf, hoor. Maar we mogen hier alles in ons eigen tempo doen”. Henny71 jaar, deelnemer Fitness lessen

“Stoelyoga maakt het voor mij mogelijk weer aan yoga te kunnen doen. Nu niet meer op een matje, maar gewoon op de stoel. Ik voel mij er erg goed bij, de oefeningen maken dat ik mij in huis mij makkelijker kan bewegen en ik kan ze ook nog eenvoudig thuis doen” Anneke79 jaar deelnemer stoelyoga