Het oudere kind kinderfysiotherapie


Ook met je tiener kun je bij de kinderfysiotherapeut terecht.

Houdings gerelateerde klachten

Een verkeerde houding komt vaak voor op deze leeftijd. Een verkeerde houding kan zorgen voor pijnklachten aan de rug of nek. De kinderfysiotherapeut kan je kind de juiste houding aanleren om de klachten te doen verminderen.

Sport(blessures)

Daarnaast is de tienerleeftijd een leeftijd waarin kinderen veel en soms snel groeien, als gevolg van de snelle groei kunnen er sportblessures of andere lichamelijk klachten ontstaan. Zowel bij de voetbal als volleybal in Dwingeloo houden wij spreekuur. sportblessures

Op het voetbalcomplex van sportpark de Hulsebosch is iedere dinsdag van 19.30-20.30 uur Ralph König aanwezig en in de sporthal iedere donderdag van 19.30-20.30 uur. Stephan Manden. Mocht je hiervan gebruik willen maken verzoeken wij je vriendelijk dit van tevoren aan ons door te geven via mail naar [email protected]

SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

Het doel van kinderfysiotherapie bij SOLK is het verhogen van activiteiten- en participatieniveau.  Het is gericht op activiteiten die het leven van je kind weer normaler maken (fietsen, lopen, naar school gaan) tot het oppakken van zijn of haar sportactiviteiten.

De begeleiding bestaat uit educatie over acute en chronische pijn en over de gevolgen van inactiviteit op het
voortduren van de klachten. Gedragsgeoriënteerde begeleiding is gericht op veranderen van gedrag en doorbreken van het patroon van de jongere en de ouders in relatie tot het bewegend functioneren.
De begeleiding kan aangrijpen op een opbouw in conditie, activeren, ontspanning en op de verwachtingen. Er wordt oplossingsgericht gewerkt waarbij in de begeleiding gepraat wordt in oplossingen en mogelijkheden.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of kinderfysiotherapie een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.