Fibromyalgie sportgroep


Algemeen

Naast bewegingsklachten zoals pijn en stijfheid hebben mensen met fibromyalgie ook last van andere klachten. Denk aan vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingsveranderingen. Fibromyalgie wordt daarom ook wel een systeemziekte genoemd net als reuma. De oorzaak van fibromyalgie is echter (nog) niet bekend. Wel is bekend dat sociale en emotionele factoren invloed hebben op de klachten.

Therapievormen: bewegen en ontspannen

Op dit moment zijn er geen behandelingen bekend die de oorzaak van fibromyalgie wegnemen. Wel zijn er therapievormen die klachten kunnen verminderen (vooral de pijn). Bewegen speelt daarbij een belangrijke rol!

Rustige conditietraining

Conditietraining of duurtraining is een langdurende volgehouden activiteit die de hartslag en de ademhaling verhoogt. ‘Rustig’ ofwel aëroob betekent dat u het kan volhouden zonder dat de spieren ‘verzuren’. De spieren ‘verzuren’ niet als er voldoende aanvoer is van zuurstof door ademen. Dit soort training versterkt het hart, de longen, de algemene kracht en het uithoudingsvermogen.

Hoe/ Wie/ Wat/ Wanneer?

De training bestaat hoofdzakelijk uit een actieve lessen. De training duurt 60 minuten, waarbij de opbouw elke keer gelijk is, maar de invulling elke keer wisselt. Er wordt begonnen met een cardiotraining, gevolgd door specifieke krachttraining, daarnaast zullen ontspanningsoefeningen ook deel uitmaken van de training.

Kosten

Voor actuele abonnement tarieven bel ons vrijblijvend (0521-593484) of loop bij ons binnen aan de Raadhuislaan 6 te Diever.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of u kunt zich telefonisch aanmelden door contact op te nemen met 0521 – 593484.

U kunt natuurlijk ook vrijblijvend binnenlopen.