Leefstijlcoaching voor kinderen


Als ouders kun je bij het EETteam Westerveld terecht met al je vragen over het eetgedrag van je kind. Alle vragen over voeding en leefstijl zijn bespreekbaar.

Enkele voorbeelden zijn: mijn kind eet geen stukjes, mijn kind spuugt het eten uit, mijn kind heeft ondergewicht, mijn kind heeft overgewicht, mijn kind is alleen nog maar met gezond eten bezig. Verschillende experts bespreken de vragen. Het EETteam stelt vervolgens een persoonlijk plan op.

Hoe werkt het?

Je kunt je kind zelf aanmelden bij het EETteam, maar het kan ook in overleg met een arts. Nadat je kind is aangemeld, ontvang je van het EETteam een vragenlijst en een eetdagboek. De vragenlijst en het eetdagboek vormen de basis voor de afspraak. Na het terugsturen van beide documenten plant het EETteam binnen een week een afspraak met je. Tijdens de eerste afspraak wordt gekeken welke organisaties belangrijk zijn voor de behandeling van jouw kind.

SamenwerkingEETteam Westerveld

Het EETteam Westerveld is een samenwerking tussen diëtistenpraktijk Buurmeijer, praktijk Klinq, GGD Drenthe en Fysioplus Diever-Dwingeloo.

Wat is een gezond gewicht?

Wil je weten of er bij jou kind sprake is van een gezond gewicht gebruik dan de BMI-meter van het voedingscentrum. De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of ons EETteam Westerveld een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Voor aanmelding heb je een verwijsbrief van de arts  (huisarts, kinderarts, GGD arts) nodig. De kosten worden vergoed vanuit je zorgverzekering.